Volleybal

It is not just a game, it is a passion

Volleybal is wereldwijd de grootste zaalsport. Volleybal onderscheidt zich nadrukkelijk van andere sporten.

vera koenen coach

DNA van het volleybal

Er staan relatief veel mensen op een klein veld en daardoor is het de ultieme teamsport. Bij volleybal is dus, in tegenstelling tot andere teamsporten, geen fysiek contact met de tegenstander mogelijk. Het net scheidt beide partijen waardoor overtredingen niet mogelijk zijn. De tegenstander moet puur op grond van inzet, teamgeest en kwaliteit verslagen worden. Dat lukt niemand alleen.

Je teamgenoten heb je heel hard nodig om de punten binnen te halen. Samenwerking in volleybal is geen loze kreet, maar de essentie van het spel.

 

 

WAY of Life voor Vera Koenen

“Ik weet eigenlijk niet beter dan dat volleybal een deel van mijn leven is. Mijn ouders volleybalden allebei en dus was ik in het weekend standaard in de sporthal te vinden. Op mijn achtste ben ik bij de mini’s begonnen. Thuis was ik constant met een ballon (binnen) of bal (buiten tegen de muur) aan het volleyballen. Na school kwam alles ineens in een stroomversnelling. Ik werd spelverdeler in plaats van aanvaller en drie jaar later zat ik bij de nationale ploeg.

Het volleybal heeft mij gemaakt tot wie ik nu ben. Ik ben zo’n beetje overal in de wereld geweest, ik heb geleerd om me overal te redden en om samen te werken in een team. Met doorzettingsvermogen tegenslagen overwonnen en oplossingen gevonden in en buiten het spel als je bijvoorbeeld vast zit. Mentale kracht en ‘altijd moeten winnen’ waren mijn sterke punten. Al met al heeft het volleybal mij ontzettend veel gebracht en ik probeer nu mijn ervaringen door te geven aan teams en talenten.”

verakoenen-coaching

Interviews met Vera Koenen