Advies in Integriteit

Integriteitsonderzoek

Wij voeren integriteitsonderzoek uit bij integritetisschendingen binnen uw bedrijf. . Na ieder afgerond onderzoek volgt er een advies in de vorm van een onderzoeksverslag. Na een integriteitsonderzoek heeft u de risico’s in beeld en kunt uw eventueel bedrijfsprocessen proactief aanpassen.
Integriteitsschendingen nemen af wanneer medewerkers meer durven te melden, omdat er meer onderling vertrouwen is.

Advies, onderzoek integriteit

Indien er binnen uw organisatie sprake is van een eigen integriteitsafdeling dan kan daar het interne onderzoek plaatsvinden. In een dergelijk onderzoek worden de feiten en omstandigheden in kaart gebracht. Door het instellen van een onderzoek treedt u niet alleen op tegen het ongewenste gedrag, maar geeft u als organisatie ook het signaal af dat niet-integer handelen binnen de organisatie niet wordt geaccepteerd.

 

Sommige organisaties beschikken over een onderzoekscommissie in om meldingen van integriteitsschendingen te onderzoeken.  Indien er geen onderzoekscommissie binnen uw bedrijf aanwezig is, kunnen wij  als externe onderzoeker in uw commissie plaats nemen. Wij bieden ondersteuning in het onderzoek, in gesprekken, in verslaglegging en in advisering. Wij bieden tevens trainingen aan bestaande commissieleden aan. Wij brengen u graag in contact met ervaren en deskundige mensen uit ons netwerk.

Voorkeur

Een onderzoek naar seksuele intimidatie dient bij voorkeur door een onafhankelijke of externe commissie/partij te worden uitgevoerd. Niet alleen vanwege de vereiste expertise, maar ook om iedere schijn van partijdigheid te voorkomen.

Op het gebied van Grensoverschrijdend gedrag, communicatie maar ook teamprocessen in de sport en daarbuiten werken Nathalie Boudrie en ik samen.
‘Nathalie is een zeer integere, professionele en warme coach. Hoe confronterend sommige zaken ook zijn, Nathalie zorgt ervoor dat je ze kunt ombuigen naar positiviteit.’

Vorm

Seksuele intimidatie is natuurlijk niet de enige vorm van ongewenst gedrag op de werkvloer. Ook pesten, discriminatie en andere vormen van intimidatie komen voor. Ook bij dit soort vraagstukken helpen we u graag.