Verhoortechnieken

van Vera Koenen

Verhoortechnieken zijn in sommige beroepen van groot belang. Niet alleen binnen de politie, maar bijvoorbeeld ook als je werkzaam bent als buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) of algemeen onderzoeker, bij de belastingdienst, een woningbouwvereniging, een beveiligingsbedrijf of een casino. Ieder verhoor en confronterend interview is maatwerk.

verhoortechnieken-verakoenen02

Verhoren is een vak………………………..apart!

En interviewen ook!

Trainingen verhoor- en interviewtechniek: in- en outside the box.

Het uitvoeren van een aangifte-, getuigen- of verdachtenverhoor, dan wel een fraude interview, een pittig klantgesprek of het horen van een belanghebbende, doet een groot beroep op de communicatieve vaardigheden van de verhoorder/interviewer.
Op zijn of haar schouders rust de verantwoordelijkheid om de feiten op de meest integere en efficiënte manier te achterhalen.
De trainingen bieden de mogelijkheid deze vaardigheden en bijbehorende communicatiemodellen aan te leren en te verbeteren. De aanpak bij Vera Koenen, Coaching & Advisering zorgt ervoor dat de training meer wordt dan het aantal dagen “in de schoolbanken”. Het maakt dat juist na de training de transfer naar de eigen werkvloer op gang komt en op gang blijft. Deze ‘coaching on the job’ houdt het trainingseffect levend en zorgt voor een blijvend effect op de langere termijn.

Betrouwbare verklaring

Hoe verkrijg je een betrouwbare verklaring? Hoe krijg je de waarheid boven tafel? Tijdens onze training Verhoren & Interviewen leer je als deelnemer hoe je gesprekken voert met betrokkenen, hoe je een verhoorplan opstelt en welke vraagstelling werkt.  Gesprekstactieken, gesprekstechnieken, en waarheidsvinding staan centraal bij het verkrijgen van een betrouwbare verklaring.